VI HAR PROBLEM VI MÅ SLUTTE Å SNAKKE OM (2015)
VI HAR PROBLEM VI MÅ SLUTTE Å SNAKKE OM er en bok om kunstprosjektet Stavanger2018 av Trond Hugo Haugen og en tekstsamling satt sammen av Jan Inge Reilstad og Jörgen Svensson med stemmer litt utenfor konsensus.

Setningen Vi har problem vi må slutte å snakke om har mangler, den er ikke grammatisk riktig. Er det ett problem vi må slutte å snakke om, eller er det flere problemer? Og hvorfor må vi slutte å snakke om det? Og hva er egentlig problemet?

Stavanger2018 var et kunstprosjekt som bidro til å styrke det offentlige ordskiftet om Stavanger-regionens kunst- og kulturpolitikk i årene fra 2005 til 2011. Det nødvendige bakgrunnsbildet er Stavanger2008, som både er betegnelsen på det året Stavanger-regionen var europeisk kulturhovedstad og navnet på det interkommunale selskapet som forvaltet mandatet. Med stort budsjett og voksende vyer skulle Stavanger settes på flere kart – også det kulturelle.

Vi har problem vi må slutte å snakke om kommer med tekster av og med Johan Harstad, Geir Sverre Braut, Ine Fintland, Hans E. Voktor, Arild Rein, Nils Henrik Asheim, David Karlsson, Gabriel Byström, Geir Haraldseth, Jörgen Svensson, Jan Inge Reilstad og Trond Hugo Haugen. Forord av Marte Danielsen Jølbo. I tillegg inneholder boken flere tekstutdrag fra ittepåbloggen og bilder fra aksjoner og arrangement.

Vi har problem vi må slutte å snakke om kan bestilles direkte fra forlaget noCUBE (order @ nocube.no) eller hos Audiatur bokhandel (audiatur.no). Den er også tilgjengelig for salg fra 1. juni ved Kunsthall Stavanger og Ark Prostebakken Stavanger.

Ordinær pris er 299 kr + eventuell porto.

Utgivelsen er støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, Norsk kulturråd og Billedkunstnernes vederlagsfond.

VI HAR PROBLEM VI MÅ SLUTTE Å SNAKKE OM
av Trond Hugo Haugen
noCUBE 009/2015

Redaktører, tekstsamling: Jan Inge Reilstad og Jörgen Svensson

Design: Ulf Carlsson
Trykk: Göteborgstryckeriet
Opplag: 500
Sider: 224
ISBN 978-82-996543-5-7
 
STAVANGER2018 BLE LANSERT 15. SEPTEMBER 2005 AV KUNSTNER TROND HUGO HAUGEN. PROSJEKTET PLASSERER SEG I EN POLITISK / SOSIAL SAMMENHENG SOM ET STEDSRELATERT KUNSTVERK. DEN FØRSTE TIDEN DRØFTET PROSJEKTET ULIKE TILTAK FOR Å BEDRE BILLEDKUNSTNERNES PRODUKSJONVILKÅR PÅ NORD-JÆREN. FRA 2007 HAR PROSJEKTET SATT SØKELYS PÅ HELE KULTURFELTET. KUNSTPROSJEKTET HAR SKAPT UTTRYKKET «KA DÅ ITTEPÅ» (2007), SOM VAR EN DEL AV ET PROGRAM MED FOKUS PÅ ETTERBRUK OG ÅRENE ETTER KULTURHOVEDSTADSÅRET, SAMT BLOGGET I STAVANGER AFTENBLAD GJENNOM HELE 2008. I JANUAR 2009 ARRANGERTE STAVANGER2018 DEN OFFISIELLE ÅPNING AV TIDEN ETTER 2008: «ÅPNING AV ITTEPÅLAND». OG I 2011 BLE ALT AVSLUTTET MED «DETTE ER ITTEPÅ ITTEPÅ». PROSJEKTET HAR GENERERTMEDIEOPPSLAG I REGIONAL, NASJONAL OG INTERNASJONAL PRESSE. SIDEN OPPSTART HAR PROSJEKTET VÆRT I KONSTANT ENDRING OG HATT FLERE FASER OG FORMASJONER - OG NAVN: SURDEIG, VEKKELSESKAMPANJE, FELTTOG, BEVISSTHETSSTRATEGI, SOVEROMSPROSJEKT OG ITTEPÅKLEGG.

LÆR MER: HVA? / KONTAKT / PRESSE / ENGLISH / WIKI