1. AUGUST - 30. SEPTEMBER 2007, STAVANGER
ONSDAG 1. AUGUST -->
KA DÅ BLOGG
Oppdatert informasjon og nærmest daglige betraktninger får du på KA DÅ BLOGG fra 1. august
til 30. september.
WWW.STAVANGER2018.NO

Nettsiden www.stavanger2018.no ble lansert i 2005. Her finner du blant annet samtaler, visjoner og nyhetsklipp med utgangspunkt i kulturbyåret og årene etterpå. Og her finner du bloggen: http://www.stavanger2018.no/blogg/blogg.html

TIRSDAG 14. AUGUST
PRESENTASJON: Strategene kommer
Strategidirektør Rolf Norås fra Stavanger2008 og kultursjef Siri Aavitsland fra Stavanger kommune kommer for å fortelle om årene etterpå.
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 19:00

Endelig får vi presentert de lange linjene etter at Stavanger2008 har pakket ned fyverkeriet. KA DÅ ITTEPÅ får et helt nytt innhold denne kvelden. Rogaland kunstsenter ligger på Nytorget og burde ikke være vanskelig å finne etter at vi har malt fasaden. To etasjer opp finner du Rolf og Siri, og alle de andre. Velkommen!

FREDAG 17. AUGUST
KA DÅ SOFA#1: Hvor er Sandnes2018?
Avtroppende ordfører Jostein W. Rovik og mulig påtroppende Pål Morten Borgli snakker om årene etterpå i Sandnes.
TOU SCENE KL. 19:00

I en sofa på Tou Scene inviterer KA DÅ ITTEPÅ ulike personer til uformell samtale om regionen vår, og årene etterpå. Første tema er Norges 8. største by - og vår nærmeste nabo - Sandnes. Får vi en frekkere lillebror etter 2008? KA DÅ SOFA blir arrangert 5 ganger i august og september før et annet arrangement på Tou Scene. I kveld lanseres en ny serie, INNBRUDD, som åpner med kontrasterende instrumentalmusikk med bl.a. Alf Terje Hana, Kjetil Bransdal, Peter Larsen, Janka og Anders Hana. Kl. 21.
Merk eget arrangement/egen billett. www.touscene.com.
Det tar ca. 12 minutter å gå til Tou Scene fra Nytorget, som du finner i Lervigsveien 22, inngang Kvitsøygata.

TIRSDAG 28 . AUGUST
DEBATT: Mulighetene
Ingen valgkamp uten en skikkelig kulturdebatt. Hva står i partiprogrammet? Hva vil de gjøre etterpå? Ordfører Leif Johan kommer, kommer du?
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 19:00

10. september skal du velge de politikerne som skal bestemme de tre første årene etter 2008. Nå kan du selv spørre dem hvordan de skal gjøre nettopp det, hvordan kulturbyen skal forvaltes, preges og provoseres.
Dette er andre arrangement ut på Rogaland kunstsenter, som er KA DÅ ITTEPÅ sin hovedbase. Adressen er Nedre Dalgate 4-6, inngang fra Nytorget.

Høyre: Leif Johan Sevland
FrP: Jens Jakob Dreyer
SP: Bjarne Kvadsheim
SV: Helge Dagfinn Andersen
KRF: Bjørg Tysdal Moe
V: Jarle Braut eller Helge Solum Larsen
AP: Torstein Tvedt Solberg
RV: Ingeborg Sanner

FREDAG 31. AUGUST
TOU WORKS + KA DÅ SOFA#2 : Vikingfylket
Fylkeskommunen, kulturlivets aktive
medspiller eller en passiv tilskuer etter 2008? Er det rom for galskap mellom gamle og nye vikinger?
TOU SCENE KL. 19:00 + KL. 20:00

Først får du en presentasjon av Tou Works, en plattform for kunstnerisk produksjon. Anne Marte E. Rygh, Johanna Tukkanen, Kenneth Varpe, Dallars Seitz og Nils Henrik Asheim presenterer prosjektet som planlegges videreført etter 2008. Deretter får du KA DÅ SOFA#2 som dyrker den uformelle samtalen om årene etterpå. Denne gang kommer avtroppende fylkesordfører Roald G. Bergsaker, kultursjef Egil Harald Grude og ordfører i Randaberg Tom Tvedt. Sist nevnte stiller i årets valg både som kandidat for ordførervervet lokalt og fylkesordførervervet regionalt. Tema gir seg selv: Rogaland fylkeskommune og dens kulturpolitikk. Kan lokalt også være regionalt?
Kvelden fortsetter kl. 21: Zang:internasjonal med Frans de Waard. Merk eget arrangement/egen billett. www.zang.no. Og alt dette ligger i gangavstand fra sentrum.
INFORMASJON
KA DÅ ITTEPÅ er en vekkelseskampanje som setter fokus på årene etter kulturbyåret 2008. Hva må til for at kulturbyåret ikke blir et avsluttende fyrverkeri, men et startskudd for noe varig?

ENDRINGER OG OPPDATERINGER

Aldri et godt program uten endringer. De endringer som kommer blir umiddelbart lagt inn i programmet. I tillegg blir det lagt ut en melding på KA DÅ BLOGG. Du kan også følge med i dagspressen, med andre ord Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad.

KONTAKT

Stavanger2018/KA DÅ ITTEPÅ
post_AT_stavanger2018.no

Rogaland kunstsenter
Nedre Dalgate 4-6, inngang Nytorget, Tlf: 51 59 97 60, post_AT_rogalandkunstsenter.no

Tou Scene
Lervigsveien 22, inngang Kvitsøygata, Tlf. 51 53 05 95, tou_AT_touscene.com

GRATIS

Alle arrangementer under KA DÅ ITTPÅ er gratis, bortsett fra på Cementen. Du kan i alle fall ikke bruke prisen som et argument for ikke å delta. Nemlig.

ARRANGØR

KA DÅ ITTEPÅ arrangeres av initiativet Stavanger2018 med hjelp fra BKFR - Bildende Kunstnernes Forening Rogaland, Norske Kunsthåndverkere Rogaland, Rogaland kunstsenter, Tou Scene, Grafill Rogaland og Stavanger kommune.


 
LØRDAG 1. SEPTEMBER
WORKSHOP: Mind The Gap - Del 2
Stavanger vil gjerne være kunstnernes by melder
kommunen. Men hva vil byens kunstnere? De møter hverandre før resultatet presenteres for oss.
ROGALAND KUNSTSENTER

Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske
Kunsthåndverkere (NK) inviterer sine medlemmer til diskusjon om kunstsenterets fremtid og rolle. Det blir blant annet et foredrag av Hilde Sjeggestad om den norske kunstbransjen og kunstnernes påvirkningsmuligheter. Dette arrangementet er lukket for medlemmer av BKFR og NK. Resultatet blir deretter presentert i KA DÅ INFOBOX senere i september.

PROGRAM FOR DAGEN:
11:00 Registrering
11:30 Hilde Sjeggestad: innføring i det kunstnerstyrte og i organisjonsarbeid.
12:30 Pause
13:30 Arbeidsgrupper
16:00 Slutt
19:00 Arbeidsgruppene presenterer sine konklusjoner og visjoner.

ONSDAG 5. SEPTEMBER
FOREDRAG: Graffiti gjør bygd til by
Se deg rundt, byen er full av spor. Liker du det eller ikke? Samfunnsgeograf Knut Håkon Frølich prater om graffitikulturen og byutvikling.
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 13:00

“Jeg forventer at bybildet blir pusset opp og gjort fint” sier mange om kulturbyåret. Hva betyr det? Er det plass til urban støy i vår velpolerte bygd? Dagen før åpningen av Nuart utstillingen “A Celebration of Contemporary Urban Art and Street Culture” på Rogaland Kunstmuseum rydder vi opp i asfaltjungelen ved hjelp av samfunnsgeograf Knut Håkon Frølich.
Nuart er en del av Numusic. www.numusic.no

FREDAG 7. - SØNDAG 9. SEPTEMBER
WORKSHOP: Fremtidens kunstsenter
Rogaland kunstsenter og POST SCRIPTUM inviterer arkitekter og arkitektstudenter til felles workshop for å skape et nytt senter i Stavanger.
ROGALAND KUNSTSENTER

Rogaland kunstsenter trenger nye og mer publikumsvennlige lokaler for formidling av kunst og kunstnere. Kunstnerne trenger flere arbeidssteder. Stavangers innbyggere trenger et inspirerende og levende sted for å møte kunst og kunstnere. Går det an å forene dette i ett bygg? Modeller og skisser fra helgen blir senere vist frem under KA DÅ INFOBOX.

PROGRAM:
Fredag 7. sept kl. 18:00
Idemyldring og bli kjent. Inndeling i grupper.

Lørdag 8. sept. kl. 10:00
Gruppene arbeider ut hver sin visjon
Fra kl. 18:00, middag og fest.

Søndag 9. sept. kl. 12:00
Mulighet for ferdigstilling av presentasjonsmaterialet.

Premiering av beste forsalg uken etterpå. Utstilling under KA DÅ INFOBOX 18-28. september

MANDAG 10. SEPTEMBER
VALG 2007
Bruk din stemme rett, gå til valg.
HELE DAGEN

FREDAG 14. SEPTEMBER
FOREDRAG: Phil Wood (UK)
Phil Wood fra Comedia skal vandre midt blant oss i to dager for deretter, den 14. september, fortelle oss hva han skriver på sitt postkort fra regionen.
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 13:00

Phil Wood kommer til byen i tre dager. De to første, 12. og 13. september, blir det SPEED DATING: Stavanger2018 inviterer til korte møter med Phil Wood. Ta kontakt på post_AT_stavanger2018.no om du vil gi din versjon av kulturbyen og dens antagelige utvikling.
Den tredje dagen, fredag 14. september, avslutter Phil Wood sitt besøk ved å gi et foredrag om kreative byer generelt, og Stavanger spesielt. Hva er hans inntrykk av og råd til den lave trehusbyen, festfolkets visjoner og oss som bor her? Phil Wood er en del av Comedia, et ledende engelsk konsulentselskap i kulturplanlegging grunnlagt av Charles Landry, og har tidligere arbeidet med blant annet The Creative Town Initiative i Huddersfield. Om dette er ukjente navn spiller ingen rolle, kom likevel!
Mer om Comedia kan du lese her: www.comedia.org.uk

LØRDAG 15 . SEPTEMBER
KA DÅ SOFA#3: Farer og feller etterpå
Å være Europeisk kulturhovedstad er ikke nytt, ikke engang i Norge. Bergen feiret seg selv i år 2000.
Hvordan har årene etterpå vært?
TOU SCENE KL. 19:00

Dette er ikke noe nytt tema, men fortsatt like viktig: For 7 år siden opplevde Bergen det vi går gjennom nå. De var Europeisk kulturhovedstad i 2000. En av dem som var midt oppi det da, og nå fortsatt er, er kunstnerisk leder av Teatergarasjen Sven Åge Birkeland. Han er en av dem som du møter i sofaen denne kvelden som vil handle om farer og feller årene etterpå.
Kvelden fortsetter med TOU NATT, et maratonevenement med kjente og uetablerte, smale og brede kulturuttrykk som presenteres fortløpende på alle Tou Scenes publikumslokaler. Merk egen billett/eget arrangement. Og siden du nå vet hvor Tou ligger, velkommen tilbake!

TIRSDAG 18 . SEPTEMBER -->
KA DÅ INFOBOX
Tirsdag 18. september åpner KA DÅ INFOBOX dørene. Besøk oss frem til 28. september og få påfyll av etterpå-informasjon i et bygg som snart er vekk.
ROGALAND KUNSTSENTER

Fra 18.-28. september gjør vi en KA DÅ INFOBOX som blir åpen for publikum frem til 28. september. Innholdet i boksen øker etter hver dag. I lokalet vil det finnes informasjon om årene etterpå, om KA DÅ ITTEPÅ programmet og mye mer. Og om du stikker innom vil du blant annet få se en katedral bli bygget til Stavanger av Artist In Residence Jonas Liveröd (SE). www.jonasliverod.com

Tirsdag 18. september kl. 10-15
Onsdag 19. september kl. 10-15
Torsdag 27. september kl. 10-19
Fredag 21. september kl. 10-15
Tirsdag 25. september kl. 10-15
Onsdag 26 september kl. 10-15
Torsdag 27. september kl. 10-19
Fredag 28. september kl. 10-15

+ KA DÅ FEST lørdag 29. september kl. 19

TORSDAG 20. SEPTEMBER
PRESENTASJON: MARTIN KVAMME (NO)
Norske Martin Kvamme hopper inn i stedenfor tyske HORT, som ikke kommer. Men det gjør jo du!
CEMENTEN KL. 19:00

KA DÅ ITTEPÅ er en kampanje - en intensiv agitatorisk virksomhet for en bestemt sak - som det står i ordboka. Derfor passet det i grunnen ganske bra at Grafill Rogaland inviterte det tyske designbyrået HORT til Stavanger. Men så måtte de avlyse og som erstattning har arrangøren innkalt Martin Kvamme (NO). Han er en av våre ypperste. Hvor ypperlig kan du se her: http://unitdeltaplus.com/

Gratis for stud./medl. Ellers en hundrings i døra.
Arrangør Grafill Rogaland.
FREDAG 21. SEPTEMBER
KA DÅ SOFA#4: Med ordføreren bak rattet
Hvem legger premissene for årene etterpå. Er det politikerne, byråkratiet, næringslivet eller Stavanger2008? Eller er det vi som bor her, siddisene?
TOU SCENE KL. 19:00

Om Stavanger er en bil, ligger den midt i veibanen i 210. Har vi tid til en stopp langs veien? Og hvem sitter bak rattet? Møt blant annet Jostein Soland, direktør for Næringsforeningen i Stavanger-regionen, og prosjektleder for 2008-prosjektet Nabolagshemmeligheter Jan Inge Reilstad, en samtale om makt og viljen til å styre.
KA DÅ SOFA arrangeres denne gang før INDIE NIGHTS, en serie som presenterer lokal og nasjonal indiemusikk. Merk eget arrangement/egen billett. www.touscene.com

TIRSDAG 25. SEPTEMBER
ÅPEN PRAT: Realitetene
Fra mulighetene før valget har vi kommet til realitetene etter valget. Hva sa de da og hva sier de nå? De nye ansiktene presenterer seg.
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 19:00

Vi inviterer de nylig folkevalgte til ÅPEN PRAT, et forum hvor kulturlivets aktører møter kulturpolitikerne for å samtale, visjonere og konkretisere. Dette møtet har to hovedtema: Presentasjon og bruk av forumet + presentasjon av KA DÅ INFOBOX.

FREDAG 28 . SEPTEMBER
KA DÅ SOFA#5: En kunstby eller en kunstig by?
Kunstmuseumet har fått en ny sjef som vil skape overskrifter, men hva med innholdet? Er vi åpne for mer enn Gladmat og hornmusikk etter 2008?
TOU SCENE KL. 19:00

I siste KA DÅ SOFA møter du bl.a. Rogaland kunstmuseum sin nye sjef Peter S. Meyer. Han er en av dem som vil gjøre noe med oss, men vil vi i det hele tatt bevege oss? Så lenge det er sol på Gladmat og de rustne mennene forblir tause er vi fornøyd. Er ikke det bra nok? Siste sofa handler om kunsten i regionen.
Kl. 20 følger DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN med ivrig elektro-noir og et skjelvende fyrverkeri av et show, med selvlagde ståtrommer, kvartrim og pipestemme.
www.myspace.com/detarjagsomardoden

LØRDAG 29. SEPTEMBER
KA DÅ FEST!
Ingenting åpner kjeften som en god fest. Navneskilt til alle og paraply i glasset. Møt venner og snakk med uvenner. Noe eget til alle med rett antrekk.
ROGALAND KUNSTSENTER KL. 19:00

Det blir finissage med uformelle samtaler og oppsummering. Felttoget KA DÅ ITTEPÅ avsluttes med en helaften på Rogaland kunstsenter. Denne dagen presenteres blant annet initiativet Stavanger2018 sin tredje fase. Det blir musikk, dans og servering. Jonas Liveröd spiller plater i en spesialbygget katedral. Per Arne og Gustav blander drinker. Champagne og tiltygg til de første. Vekkelse og frelse til alle. Spre det glade budskap.